Cristiano Ronaldo berkata liga Saudi lebih baik daripada MLS

Donna

18 JULAI — Persaingan antara Cristiano Ronaldo dan Lionel Messi kekal utuh walaupun bintang bola sepak kini beraksi di benua berbeza.

Sehari selepas Messi, penyerang Argentina berusia 36 tahun, secara rasmi ditandatangani oleh Inter Miami dari Major League Football, Ronaldo bertindak secara lisan ke arah musuh lamanya, mengekalkan bahawa liga baharunya di Arab Saudi lebih baik daripada MLS.

Ronaldo, penyerang veteran Portugis, menyertai kelab Arab Saudi Al Nassr awal tahun ini.

Ronaldo berkata semalam, menurut akhbar sukan Lisbon A Bola, “Kembali ke Eropah, bagi saya, adalah kemungkinan tertutup, saya sudah berusia 38 ½ tahun dan … ia tidak berbaloi.

“Eropah kehilangan banyak kualiti. Satu-satunya yang terbaik ialah Liga Perdana, liga Sepanyol hilang tahap, Portugis tidak ‘top,’ Jerman juga kehilangan banyak kualiti. USA? Tidak, kejuaraan Saudi jauh lebih baik daripada AS.”

Sejak ketibaan Ronaldo, liga Saudi turut menarik bintang antarabangsa lain seperti Karim Benzema dari Perancis dan N’Golo Kante, Roberto Firmino dari Brazil, Edouard Mendy dari Senegal, Sergej Milinkovic-Savic dari Serbia dan Marcelo Brozovic dari Croatia.

Ronaldo menambah, “Dalam satu tahun, semakin ramai pemain terbaik akan datang ke Saudi. Dalam setahun liga Saudi akan mengatasi liga Turki dan liga Belanda.”

Ronaldo membuat kenyataannya selepas Al Nassr tewas 5-0 dalam perlawanan persahabatan pramusim menentang pasukan divisyen teratas Sepanyol, Celta Vigo di Faro, Portugal. — Media Peringkat Lapangan melalui Reuters

Related Post

Leave a Comment