Courtois tidak akan pergi bersama Belgium untuk kelayakan Estonia

Donna

LONDON, 19 Jun — Penjaga gol Thibaut Courtois tidak akan pergi bersama Belgium untuk kelayakan Euro-2024 di Estonia pada Selasa kerana media tempatan melaporkan dia tidak berpuas hati kerana diabaikan untuk menjadi kapten dalam keputusan seri 1-1 dengan Austria pada hujung minggu lalu.

Pegawai pasukan Belgium hari ini mengesahkan bahawa Courtoi tidak akan menjadi sebahagian daripada rombongan itu tetapi gagal memberikan sebab mengapa.

Selepas persaraan antarabangsa Eden Hazard berikutan kempen buruk Piala Dunia di Qatar, kapten pasukan diserahkan kepada Kevin De Bruyne.

Yang terakhir terlepas perlawanan menentang Austria kerana kecederaan dan jurulatih Domenico Tedesco menyerahkan lilitan lengan kepada Romelu Lukaku, berhasrat untuk menjadikan Courtois kapten menentang Estonia.

Menurut media tempatan, ini menimbulkan kemarahan penjaga sarung tangan itu, yang turut memarahi beberapa rakan sepasukan di bilik persalinan selepas seri dengan Austria, dan membuat keputusan untuk tidak pergi untuk perlawanan Selasa ini.

Belgium mempunyai empat mata daripada dua perlawanan kelayakan pembukaan mereka dalam Kumpulan F setelah juga menang 3-0 di tempat lawan di Sweden. — Reuters

Related Post

Leave a Comment