Cool Verstappen kekal tenang dan sederhana apabila kamera Hollywood bergolek

Donna

SILVERSTONE, 8 Julai — Max Verstappen yang hebat menyempurnakan ‘double top’ untuk Red Bull dalam latihan semalam untuk Grand Prix Britain dengan kecekapan tenangnya yang biasa sebelum mengakui ia “hari yang cukup baik untuk kami”.

Penyandang juara dunia berganda dan pemimpin siri melarikan diri itu membuat persembahan dengan semua kuasa mana-mana idola pertunjukan malam pada hari ketika Hollywood datang ke bandar dengan Brad Pitt dan Apple Studios memulakan penggambaran filem Formula Satu mereka yang belum diberi judul.

Pemain Belanda berusia 25 tahun itu menamatkan perlumbaan 0.022 saat lebih pantas daripada pemandu Ferrari, Carlos Sainz dalam latihan kedua, setelah mengungguli sesi pertama mengatasi rakan sepasukannya di Red Bull dan pesaing terdekatnya dalam kejuaraan Sergio Perez.

Ketika juara tujuh kali Mercedes, Lewis Hamilton, penerbit eksekutif untuk filem itu, merayap dan melantun di sekitar bekas lapangan terbang zaman perang dan Charles Leclerc, dalam Ferrari kedua, dihentikan oleh masalah elektrik, ia diserahkan kepada Williams yang dihidupkan semula untuk mengambil kesempatan. .

Pemandu Thailand kelahiran London, Alex Albon bertindak balas dengan meraih tempat ketiga di hadapan Perez dengan rakan sepasukannya dari Amerika Logan Sargeant mendapat tempat kelima cemerlang, keputusan yang mengesahkan peningkatan pasukan sejak bekas ahli strategi Mercedes James Vowles mengambil alih sebagai bos.

Jika Pitt sedang mencari jalan cerita, ini adalah hari yang baik.

“Ia agak licin pada mulanya, tetapi saya fikir ia adalah disebabkan oleh tekanan tinggi yang kami lakukan pada tayar,” kata Verstappen. “Sudah tentu, ia adalah sama untuk semua orang, tetapi ia menjadikannya lebih sukar pada kelajuan perlahan.

“Secara keseluruhan, kereta itu menunjukkan prestasi yang sangat baik jadi kami gembira dengan itu. Dan kami juga perlu berhati-hati dengan cuaca… tetapi secara keseluruhan, ia adalah hari yang kuat.”

Dengan ramalan ribut petir, Verstappen tahu cita-citanya untuk menjaringkan kemenangan pertama pada percubaan kelapan di Grand Prix Britain, untuk menarik Red Bull bersama McLaren dalam perkongsian rekod 11 kemenangan berturut-turut, tidak mungkin menjadi satu kesimpulan yang boleh diketepikan.

Ketika dia mencari kemenangan keenam berturut-turut untuk meningkatkan kelebihan 81 mata dalam perlumbaan kejuaraan, dia mungkin menggambarkan bahawa satu-satunya kemenangannya di Silverstone, pada ‘Ulang Tahun Grand Prix semasa penutupan Covid-19’ telah disertai dengan beberapa kekecewaan.

Sebaliknya, wira tuan rumah Hamilton telah memenangi rekod lapan Grand Prix British, tetapi tanpa kemenangan sejak Grand Prix Arab Saudi 2021 dan jatuh di tempat ke-15 tiga tempat di belakang rakan senegara dan rakan sepasukan George Russell.

“Ia adalah kereta yang sukar untuk dipandu dan ada sesuatu yang tidak kena,” kata Hamilton, yang kekal optimistik. “Kami kehilangan sesuatu. Pada jangka panjang, ia tidak kelihatan terlalu buruk jadi sekurang-kurangnya ia adalah positif.”

Sainz, yang memenangi perlumbaan British tahun lalu, kekal berhati-hati selepas itu, tetapi rakan sepasukan Leclerc yakin bahawa Ferrarinya akan baik-baik saja dan berkata dia menikmati prospek hari basah di salah satu litar kegemarannya. — AFP

Related Post

Leave a Comment