Chelsea Keluarkan Ramai Pemain, Siapa Paling Menyesal?

Donna

Chelsea mengeluarkan ramai pemain musim panas ini. Antara nama yang dikeluarkan, siapakah yang akan menjadi kerugian terbesar buat The Blues?

Daripada pemain yang dikeluarkan oleh Chelsea, antaranya ialah N’Golo Kante, Ruben Loftus-Cheek, Kai Havertz, Edouard Mendy, Mateo Kovacic dan Kalidou Koulibaly. Sementara itu, Mason Mount juga selangkah lagi untuk menyertai Manchester United.

Pembebasan pemain besar ini tidak dapat dipisahkan daripada langkah Chelsea untuk menetapkan semula projek, selepas melantik Mauricio Pochettino sebagai pengurus baharu. Di samping itu, mereka benar-benar perlu mengurangkan bilangan pemain selepas merekrut 17 pemain baharu musim lalu dan membelanjakan lebih 600 juta pound untuk perpindahan.

Bekas pertahanan Chelsea, Glen Johnson menyebut nama yang dijangka menjadi kekalahan terbesar pasukan itu. Dia ialah Mateo Kovacic, yang dijual kepada Manchester City dengan harga 25 juta pound.

Kerana dipercayai Kovacic bukan sahaja akan meningkatkan tahap Manchester City, tetapi juga akan mengembangkan kebolehannya.

“Saya fikir dia akan menjadi kerugian terbesar buat Chelsea pada musim panas ini. Mereka mendapat wang yang baik daripada jualan itu, tetapi mereka menjualnya kepada pasukan yang lebih baik dan dia akan berkembang,” kata Johnson seperti dipetik Metro.

“Jelas sekali ia adalah satu keputusan yang sukar untuk Chelsea menjualnya kepada City, tetapi dia akan berkembang maju di Manchester City kerana dia akan dikelilingi oleh pemain bertaraf dunia, dan dia sudah pun bertaraf dunia sendiri. Itu perniagaan yang sangat bagus dari Manchester City. ”

“Mereka mempunyai pemain berkualiti tinggi di semua posisi, jadi Kovacic tidak perlu menjadi pemain tengah global. Dia hanya perlu menjadi baji untuk mereka di bahagian tengah dan bermain bola kepada rakan bertaraf dunianya yang berada di sebelahnya. ,” dia menambah.

Setakat ini, Chelsea telah memperuntukkan wang untuk merekrut penyerang muda seperti Nicolas Jackson dan Christopher Nkunku. Kedua-dua mereka tidak mempunyai pengalaman dalam Liga Perdana.

“Adalah memalukan untuk Chelsea jika pemain yang mereka jual berkembang maju bersama saingan Liga Perdana dan lebih memalukan jika pemain yang mereka tandatangani dengan wang besar tidak berjaya,” kata bekas bek kanan itu.

Related Post

Leave a Comment