Chanel membawa haute couture ke tepi sungai untuk pertunjukan Paris

Donna

PARIS, 4 Julai — Pengarah kreatif “Chanel” Virginie Viard memilih quai di Tebing Kanan Sungai Seine yang sibuk untuk pertunjukan catwalk haute couture musim luruhnya, suasana yang menambahkan suasana santai pada barisan yang santai dan elegan.

Para model berjalan melintasi batu buntar yang melapisi sungai, mengarak sut tweed yang dibarisi dengan jumbai tulle atau dihiasi dengan motif bunga dalam warna musim luruh ketika pelancong melayang di atas bateaux mouches (bot pelancong) yang terkenal di bandar itu, bertukar-tukar ombak dengan penonton.

Model Perancis Caroline de Maigret membuka persembahan, rambut coklatnya terurai melepasi bahu, dalam kot tweed panjang diikat di pinggang dan tumit berujung emas.

Penampilan lebih berpakaian diikuti, termasuk gaun hitam berkilauan bersalut labuci dan ensembel rok dan jaket serba emas, manakala lebih banyak siluet bohemian termasuk blaus merah jambu dan oren longgar yang digandingkan dengan skirt penuh dalam warna tweed emas dan hitam.

Menambah semangat acuh tak acuh, seorang model diiringi oleh labrador hitam yang anggun, manakala model lain membawa bakul bunga.

Menutup persembahan, mereka berjalan secara berpasangan dan bertiga, dan runut bunyi jazzy memberi laluan kepada duet 1980-an oleh Elton John dan France Gall, Donner pour donner.

Pertunjukan itu berlangsung pada hari kedua persembahan Haute Couture yang berlangsung di Paris hingga 6 Julai, menampilkan jenama termasuk Dior dan Fendi milik LVMH, serta label Itali Valentino dan rumah fesyen Amerika Thom Browne mempamerkan ketukangan mereka pada tetapan landasan yang rumit. . — Reuters

Tags

Related Post

Leave a Comment