Burnley menandatangani penyerang Switzerland, Amdouni dari Basel

Donna

LONDON, 19 Julai — Burnley menandatangani penyerang Switzerland, Zeki Amdouni dari Basel dengan bayaran yang tidak didedahkan hari ini.

Amdouni, yang merupakan penjaring terbanyak Liga Persidangan Europa musim lalu, telah bersetuju dengan kontrak lima tahun bersama kelab Liga Perdana itu.

Pemain berusia 22 tahun itu menjaringkan 12 gol untuk Basel dalam Liga Super Switzerland 2022-23, dan menjaringkan tujuh gol dalam perjalanan pasukan itu ke separuh akhir Liga Persidangan.

Amdouni, yang juga telah menjaringkan lima gol dalam lima penampilan untuk Switzerland, berkata: “Saya sangat gembira berada di sini dan saya teruja untuk bermula.

“Saya bercakap dengan jurulatih (Vincent Kompany), dan dia benar-benar mahukan saya. Juga, saya benar-benar mahu bekerja dengannya, bagi saya itu yang paling penting.

“Saya tahu Liga Perdana adalah liga terbaik di dunia. Ia tidak mudah pasti tetapi saya yakin dengan jurulatih, dan kakitangan, saya boleh melakukan perkara yang baik di sini.”

Kompany menambah: “Dia telah berada dalam radar kami sejak sekian lama. Zeki adalah ancaman gol.

“Cara dia boleh memainkan hantaran terakhir mencipta banyak bantuan dan terima kasih kepada jumlah kerja yang dia lakukan di atas padang – dia sendiri menjaringkan banyak gol.”

Burnley, yang memenangi promosi daripada Kejuaraan musim lalu, telah pun menandatangani pertahanan West Bromwich Albion, Dara O’Shea dan penjaga gol Manchester City James Trafford. — AFP

Related Post

Leave a Comment