Burnley menandatangani penjaga gol Vigouroux dari Orient

Donna

LONDON, 27 Jun — Burnley telah menandatangani penjaga gol Lawrence Vigouroux secara percuma daripada kelab divisyen tiga Leyton Orient dengan kontrak tiga tahun, kata kelab Liga Perdana yang baru dinaikkan pangkat itu hari ini.

Vigouroux, 29, telah menjadi pilihan pertama Orient dalam tiga musim terakhir dan merupakan bahagian penting dalam promosi mereka sebagai juara Liga Dua dengan paling sedikit bolos (34) di divisyen keempat.

“Kami tidak sabar untuk Lawrence menjadi sebahagian daripada apa yang kami bina di sini di Burnley,” kata pengurus Vincent Kompany.

“Dia telah melalui sistem akademi terbaik untuk menjadi pemain seperti hari ini dengan persembahan yang menonjol dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Dia seorang penjaga gol yang sangat berbakat dengan personaliti yang baik dan seseorang yang kami akan suka bekerja dengannya.”

Pemenang Kejuaraan itu menandatangani pertahanan Ireland, Dara O’Shea dari pasukan divisyen dua West Bromwich Albion pada hari Jumaat dalam usaha untuk menguatkan skuad mereka untuk kembali ke Liga Perdana.

“Sungguh mengagumkan berada di sini,” Vigouroux memberitahu laman web Burnley. “Satu tempat latihan yang sukar dipercayai untuk menjadi sebahagian daripadanya dan saya sangat gembira.” — Reuters

Related Post

Leave a Comment