Burnley menandatangani bekas pemain sayap Southampton, Redmond

Donna

LONDON, 21 Julai — Kelab Liga Perdana yang baru dinaikkan pangkat, Burnley menandatangani Nathan Redmond secara percuma hari ini selepas bekas pemain sayap Southampton itu meninggalkan kelab Turki, Besiktas.

Redmond bersetuju kontrak dua tahun dengan Burnley, yang mempunyai pilihan lanjutan musim lanjut kepada perjanjiannya.

Pemain berusia 29 tahun itu adalah ejen bebas selepas meninggalkan Besiktas selepas satu musim di Turkiye, di mana dia menjaringkan enam gol dalam 28 perlawanan.

“Saya sentiasa mempunyai aspirasi untuk bermain semula dalam Liga Perdana. Projek Burnley sepadan dengan cita-cita saya,” kata Redmond.

“Pasukan pengurusan merasakan mereka boleh meningkatkan lagi permainan saya dan melihat nilai yang boleh saya bawa di dalam dan di luar padang. Rasanya seperti perlawanan yang sempurna.”Redmond, yang mempunyai satu cap England, telah bermain 264 kali dalam Liga Perdana selepas menghabiskan enam tahun di Southampton dan tiga musim di Norwich.

Pengurus Burnley Vincent Kompany menambah: “Nathan membawa banyak pengalaman daripada bermain di Liga Perdana dan baru-baru ini dari masanya di Turkiye di mana dia telah cemerlang.

“Dia mempunyai etika kerja yang hebat, banyak kemahiran dan kesediaan untuk terus belajar. Dia juga membawa personaliti dan perwatakannya kepada kelab bola sepak ini yang akan memberi manfaat kepada pemain muda di sini.”

Redmond merupakan pemain kelima Burnley yang menandatangani musim tutup selepas kempen mereka yang memenangi Kejuaraan.

Awal minggu ini, Clarets membawa masuk penyerang Switzerland Zeki Amdouni dari Basel dan penjaga gol England Bawah 21, James Trafford dari Manchester City. — AFP

Related Post

Leave a Comment