Bellingham Mahu Menang, Menang dan Menang di Madrid

Donna

Jude Bellingham mahu menulis sejarah di Real Madrid. Bellingham menyasarkan trofi bersama Los Blancos.

Bellingham menyertai Madrid dari Borussia Dortmund dalam pasaran perpindahan musim panas ini. Pemain tengah pasukan kebangsaan England itu direkrut dengan bayaran perpindahan sebanyak 103 juta euro.

Menyertai Madrid, Bellingham mempunyai sasaran yang jelas. Pemain berusia 20 tahun itu gembira menjadi sebahagian daripada kelab yang kerap bersaing untuk kejuaraan.

“Cuba untuk menang, sebab itu kelab menandatangani saya, sebab itu saya berada di sana. Itulah sebabnya saya menyertai kelab terbesar di dunia, untuk cuba menambah sejarah dan memenangi trofi,” kata Bellingham kepada Sky Sports.

“Saya teruja. Ini adalah perpindahan impian saya. Saya kini berada di sana. Saya rasa seperti sudah cukup saya katakan, sekarang ini tentang bersiap sedia dan mula bermain.”

Sepanjang kerjayanya, Bellingham hanya menang sekali. Dia membantu Dortmund memenangi DFB Pokal 2020/2021.

“Saya gembira berada di kelab ini. Saya mahu berada di kelab yang bersaing untuk merebut gelaran dan saya mahu cuba membantu pasukan dan kelab dengan menjadi secemerlang yang mungkin,” sambungnya.

“Sekarang adalah peluang saya untuk menjadi sebahagian daripada sejarah itu dan ia sesuai kerana saya tahu kelab mahu menang dan saya juga mahu menang jadi harap ia akan berlaku,” kata Jude Bellingham.

Related Post

Leave a Comment