Belanda mendiamkan pemain pertama Piala Dunia, Portugal dalam kemenangan 1-0

Donna

DUNEDIN (New Zealand), 23 Julai — Belanda memulakan kempen Kumpulan E mereka dengan kemenangan 1-0 ke atas pasukan sulung Piala Dunia Wanita Portugal di Stadium Dunedin pada hari Ahad hasil jaringan pada separuh masa pertama daripada Stefanie Van der Gragt yang diberikan melalui semakan VAR.

Van der Gragt naik di atas pertahanan di tiang jauh untuk menanduk masuk, tetapi bendera naik kerana ofsaid apabila penjaga garisan menganggap Jill Roord menghalang penjaga gol. Bagaimanapun, pengadil membatalkan keputusan itu selepas menonton ulangan.

Belanda menewaskan Portugal 3-2 setahun lalu dalam peringkat kumpulan Kejuaraan Eropah, tetapi kali ini pasukan Iberia itu tidak dapat menandingi pasukan dengan warna oren tanda dagangan mereka dan tidak melakukan rembatan ke sasaran sehingga minit ke-82.

Belanda, naib juara pada 2019, bergerak setaraf dengan pendahulu kumpulan Amerika Syarikat dengan tiga mata tetapi menduduki tempat kedua dengan perbezaan gol menjelang pertembungan hebat mereka pada Khamis. — Reuters

Related Post

Leave a Comment