Bekas teman wanita Tiger Woods menggugurkan saman AS$30 juta

Donna

NEW YORK, 19 Julai — Bekas teman wanita Tiger Woods telah menggugurkan tuntutan mahkamah AS$30 juta (RM136 juta) terhadap harta pusakanya, New York Post dilaporkan hari ini.

Erica Herman memfailkan penolakan tuntutan mahkamah pada 29 Jun, sementara menunggu keputusan rayuannya terhadap keputusan hakim bahawa dia mesti mematuhi perjanjian tidak mendedahkan 2017 yang ditandatanganinya dengan Woods.

Herman pada asalnya memfailkan saman terhadap harta pusaka pemenang 15 kali utama itu pada Oktober 2022, mendakwa Woods melanggar tindakan penyewa tuan tanah dengan memperdayanya supaya mengosongkan rumah agamnya di Pulau Jupiter di Florida.

Perbicaraan dalam kes itu telah dijadualkan pada Ogos, tetapi ia telah dibatalkan kerana dia dipecat.

“Plaintif, ERICA HERMAN, oleh dan melalui peguamnya yang bertandatangan di bawah, dengan ini menolak tanpa prejudis Aduannya, yang difailkan pada 26 Oktober 2022, sementara menunggu penyelesaian rayuan dalam Herman lwn. Woods dan penentuan sama ada tuntutannya tertakluk kepada timbang tara,” baca dokumen mahkamah yang difailkan pada 29 Jun, mengikut keputusan mahkamah. Pos.

Herman, yang bekerja di restoran Woods ketika mereka mula berkencan pada 2017, telah berhujah bahawa usahanya untuk menjalin hubungan seksual semasa dia menjadi bosnya merupakan gangguan seksual – satu keadaan yang dia hujah harus melepaskannya daripada komitmen NDAnya.

Pada bulan Mei, seorang hakim Florida menolak percubaan Herman untuk menolak NDA dan mengarahkan bekas pasangan itu menyelesaikan tuntutan mahkamah melalui timbang tara. Hakim berkata dakwaan gangguan seksualnya tidak disokong oleh dokumen yang diminta oleh mahkamah litar.

Herman telah merayu keputusan itu dan kes itu masih belum selesai, menurut Pos. — Reuters

Related Post

Leave a Comment