Bekas setiausaha AA Perak Govindaraju meninggal dunia pada usia 71 tahun

Donna

KUALA LUMPUR, 19 Julai — Bekas setiausaha Olahraga Amatur (PAA) Perak dan pegawai kanan Persekutuan Olahraga Malaysia (MAF) R. Govindaraju meninggal dunia akibat jangkitan paru-paru di Hospital Besar Pulau Pinang, semalam.

Presiden PAA Karim Ibrahim berkata pemergian pemain berusia 71 tahun itu adalah satu kehilangan besar buat olahraga Malaysia, kerana juara Sukan SEA dan pemegang rekod kebangsaan baru-baru ini, Muhammad Azeem Mohd Fahmi (100m lelaki) dan Shereen Samson Vallabouy (400m wanita) dipersiapkan sepanjang tempoh perkhidmatannya. dalam PAA.

“Kami telah kehilangan seorang yang hebat yang banyak berkorban untuk olahraga selama tiga dekad. Seorang yang sangat merendah diri dan bekerja keras, beliau berkhidmat sebagai setiausaha PAA selama sembilan tahun.

“Beliau adalah bekas guru, jurulatih, dan pegawai teknikal, yang pernah merasmikan banyak kejohanan peringkat kebangsaan dan antarabangsa. Beliau adalah Pegawai Teknikal Antarabangsa (ITO) kami yang dipilih oleh World Athletics for Asia,” katanya ketika dihubungi.

Govindaraju meninggalkan seorang isteri dan dua anak perempuan.

Sepanjang perkhidmatannya yang lama dalam olahraga, Govindaraju antara lain pernah berkhidmat di Sukan Komanwel 1998 yang dianjurkan oleh Malaysia, dan beberapa edisi Sukan SEA.

Beliau juga pernah berkhidmat sebagai setiausaha jawatankuasa teknikal ATM selama 15 tahun dan ketua perwakilan teknikal Sukan Malaysia (Sukma) 2016 di Sarawak. — Bernama

Related Post

Leave a Comment