Bekas pekerja kedai serbaneka Perak mohon maaf, pulangkan wang curi kepada pemilik

Donna

KUALA LUMPUR, 5 Julai — Seorang pemilik francais kedai serbaneka tempatan terkejut dengan kejujuran seorang bekas pekerja.

Pemilik kedai serbaneka MY Station di Perak, Shahul Hamed Sanudin tular di media sosial berkongsi bagaimana seorang bekas pekerja memulangkan wang yang diambil dari mesin tunai, meninggalkan surat kepada Shahul memohon maaf atas perbuatan mereka yang lalu.

“Salam kepada Bos Hamid, saya pernah bekerja di sini dan saya mengambil sedikit wang daripada juruwang sebelum ini.

“Sekarang saya pulangkan wang yang saya ambil. Saya memohon maaf atas tindakan saya yang lalu,” tulis bekas pekerja itu.

Shahul berkongsi foto surat itu bersama beberapa keping wang kertas RM50 dan berterima kasih kepada bekas pekerja itu atas kejujuran mereka.

“Tolong jangan buat lagi,” tulis Shahul dalam catatannya.

Ahli perniagaan itu melalui satu lagi catatan Facebook baru-baru ini menunjukkan bahawa dia telah menerima permohonan maaf bekas pekerjanya dan mengucapkan tahniah kepada mereka kerana mengakui kesilapan mereka.

“Kepada bekas kakitangan saya, saya telah menerima permohonan maaf awak. Saya kagum dengan tindakan anda, tidak semua orang boleh melakukan perkara yang sama seperti yang anda lakukan.

“Tahniah anak muda!” dia menulis dalam jawatan itu.

Catatan awal Shahul mendapat perhatian pengguna media sosial tempatan.

Pengguna media sosial meninggalkan komen yang memuji bekas pekerja itu.

“Alhamdulillah atas kejujurannya. Mungkin dia berada dalam keadaan sempit ketika ini,” komen pengguna Facebook Mohd Zamri.

“Sememangnya seorang yang hebat,” komen pengguna Facebook Danalis Khabi.

“Kejujurannya patut dikagumi,” komen pengguna Facebook Faiz Fairuz.

Tags

Related Post

Leave a Comment