Bekas No.4 Nishikori menamatkan pemberhentian Jelajah ATP yang lama di Atlanta

Donna

WASHINGTON, 28 Jun ― Kei Nishikori dari Jepun, bekas pemain nombor empat dunia dan naib juara Terbuka AS 2014, akan kembali menyertai pertandingan Jelajah ATP pada Terbuka Atlanta bulan depan, kata pegawai kejohanan semalam.

Pemain berusia 33 tahun itu, pemenang 12 kali ATP dan pemenang pingat gangsa Olimpik Rio 2016, tidak bermain sejak menjalani pembedahan tahun lalu di pinggul kirinya.

Permulaan ATP terbarunya ialah di Indian Wells pada Oktober 2021. Gelaran terbaharunya diraih pada Januari 2019 di Brisbane.

Terbuka Atlanta, acara gelanggang keras, akan dimainkan pada 24-30 Julai dengan pemenang enam kali John Isner, rakan senegara Amerika dan pemain nombor sembilan dunia Taylor Fritz dan juara bertahan Alex de Minaur dari Australia turut berada di padang.

Nishikori, yang menduduki tempat ke-493 dunia, memulakan kemunculannya semula dalam Jelajah Challenger awal bulan ini. Walaupun diberhentikan selama 20 bulan, dia hanya kehilangan satu set dalam perjalanannya untuk merangkul kejuaraan di Pencabar Terbuka Caribbean di Puerto Rico. ― AFP

Related Post

Leave a Comment