Bawang tanpa air mata melanda rak pasar raya Woolworths di seluruh Australia minggu ini

Donna

SYDNEY, 10 Julai — Pasar raya gergasi Australia Woolworths mengumumkan pada hari Isnin bahawa kumpulan pertama bawang tanpa air mata di negara itu akan dijual di kedai-kedai di seluruh New South Wales, Victoria dan Wilayah Ibu Kota Australia dari Rabu hingga September.

“Variiti bawang yang unik adalah tepat seperti namanya, bawang yang kurang berkemungkinan membuat anda menangis apabila anda memotongnya,” kata Woolworths dalam satu kenyataan, lapor Xinhua.

Menurut kenyataan itu, varieti tanpa air mata mengandungi lebih sedikit bahan kimia dan enzim semula jadi, juga dikenali sebagai sebatian meruap, yang boleh menyebabkan koyakan dan kerengsaan.

Di samping itu, sebatian ini terus berkurangan selepas ia dituai, berbanding dengan bawang biasa di mana sebatian ini meningkat dari semasa ke semasa, yang bermaksud bahawa ia menjadi lebih tidak koyak dari semasa ke semasa.

Woolworth menyatakan bahawa bawang tanpa koyakan telah dibangunkan selama beberapa dekad menggunakan kaedah semula jadi, termasuk pembiakan kacukan varieti bawang sedia ada, dan rasanya kurang pedas tetapi lebih manis sedikit daripada bawang perang biasa. — Bernama-Xinhua

Tags

Related Post

Leave a Comment