Badminton Terbuka AS: Sze Fei-Nur Izzuddin Malaysia semakin hampir untuk gelaran pertama tahun ini

Donna

KUALA LUMPUR, 16 Julai — Beregu lelaki negara, Goh Sze Fei-Nur Izzuddin Rumsani semakin hampir untuk merangkul mahkota pertama mereka tahun ini apabila mara ke final Terbuka AS 2023, semalam.

Pasangan pilihan ketiga itu mengambil masa 35 minit untuk mengenepikan gandingan pilihan kelima dari China, Chen Bo Yang-Liu Yi dalam straight set, 21-14, 21-17, pada separuh akhir kejohanan yang berlangsung di Mid-America Centre, Council Bluffs, Iowa.

Pasangan kembar Taiwan, Lee Fang-Chih-Lee Fang-Jen menanti Sze Fei-Nur Izzuddin di final selepas pilihan ketujuh menewaskan rakan senegaranya, Lin Yun Chieh-Su Li Wei, 21-17, 21-12, dalam empat lagi pasukan terakhir. perlawanan.

Rakyat Malaysia berpeluang menamatkan kemarau lebih setahun daripada memenangi kejuaraan selepas kali terakhir menjulang kejuaraan dalam Terbuka Jerman 2022 dengan menewaskan pemain China Liu Yu Chen-Ou Xuan Yi, 23-21, 16-21, 21-14 .

Terbuka AS ialah tugasan pertama pasangan nombor 53 dunia semasa selepas mereka berpisah pada Februari lalu sebelum menyambung semula perkongsian mereka bulan lalu. — Bernama

Related Post

Leave a Comment