Awak perlu tahu ini jika beli telefon Vivo tiruan!

Donna

Jika perjanjian telefon terlalu bagus untuk menjadi kenyataan, ia mungkin benar. Vivo Malaysia mahu meningkatkan kesedaran telefon pintar Vivo tiruan dijual di pasaran. Ia menekankan bahawa peranti palsu ini menimbulkan risiko besar kepada pengguna yang mungkin secara tidak sedar membelinya melalui sumber tidak rasmi. Selain kekurangan waranti dan sokongan rasmi, peranti palsu ini boleh menjadi potensi bahaya keselamatan dan risiko keselamatan data.

Menurut Vivo, mereka telah mengenal pasti model biasa yang telah menjadi sasaran utama untuk pemalsuan. Ini termasuk Vivo S1, S1 Pro, V11i, V15, V3, V9, V9 Youth, Y11, Y12, Y17, Y19, Y20, Y31, Y50, Y55, Y66, Y67, Y71, Y7S, Y81, Y83, Y85, Y93 dan Y93s.

Untuk menyemak sama ada peranti Vivo anda adalah tulen, anda boleh menyemak dalam talian daripada Vivo Malaysia Penyemak IMEI. Dari halaman, anda boleh memasukkan nombor IMEI1 telefon anda yang boleh anda temui dengan mendail *#06#. Jika peranti Vivo adalah tulen, ia akan menunjukkan semua butiran yang berkaitan termasuk nombor model produk, warna dan tarikh luput waranti. Peranti itu palsu jika tapak web gagal mengembalikan sebarang hasil.

Jika anda memerlukan bantuan lanjut, pelanggan boleh menghubungi nombor hotline Vivo Malaysia di 1800-81-2836.

Vivo menggesa semua pengguna untuk membeli telefon pintar Vivo dari kedai konsep Vivo, pengedar sah dan kedai dalam talian termasuk rasmi mereka Shopee Mall kedai dan Lazada kedai perdana. Seperti yang telah kami ketengahkan sebelum ini, terdapat kedai penipuan yang menyenaraikan produk palsu pada platform eCommerce seperti Lazada dan Shopee. Agak mudah untuk mengesan produk palsu jika anda mengikuti peraturan utama dan jika anda sentiasa berwaspada. Untuk lebih ketenangan fikiran, sebaiknya beli peranti anda dari kedai rasmi di eDagang masing-masing yang disertakan dengan jaminan wang dikembalikan.

Related Post

Leave a Comment