Apakah emoji yang paling banyak digunakan di dunia pada tahun 2023?

Donna

SAN FRANCISCO, 20 Julai — Emoji adalah sebahagian daripada tabiat komunikasi kita, mencerahkan dan kadangkala memberi makna baharu kepada mesej bertulis. Tetapi antara pelbagai emoji yang tersedia, yang manakah paling banyak digunakan di dunia?

The Emojipedia laman web telah mendedahkan 10 ikon teratas yang paling banyak digunakan di seluruh dunia di Twitter. Kedudukan itu ditubuhkan selepas menganalisis lebih 99 juta tweet antara 1 Januari dan 16 Mac 2023. Dan menurut statistik platform, emoji wajah dengan air mata kegembiraan yang menduduki tempat teratas tahun ini. Ia mendahului sekali lagi selepas bertarung dengan emoji muka menangis yang kuat untuk tempat nombor satu.

Untuk menandakan ulang tahun ke-10 Hari Emoji Sedunia, laman web ini turut menganugerahkan Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat kepada emoji ketawa berguling-guling di atas lantai kerana menjadi emoji baharu yang paling popular ditambah dalam 10 tahun yang lalu, serta sebagai emoji #2 di dunia. pada tahun 2023.

Menurut data Emojipedia, 2023 menandakan tahun rekod penggunaan emoji di seluruh dunia di Twitter, dengan 26.71 peratus tweet mengandungi sekurang-kurangnya satu emoji.

10 emoji teratas yang paling banyak digunakan pada tahun 2023 setakat ini, menurut Emojipedia, adalah seperti berikut:

1. : muka dengan air mata kegembiraan

2. : berguling-guling di atas lantai sambil ketawa

3. : hati merah

4. : tangan dilipat

5. : muka kuat menangis

6. : wajah tersenyum dengan mata hati

7. : berkilau

8. : api

9. : muka tersenyum dengan mata tersenyum

10. : wajah tersenyum dengan hati

Untuk tahun kedua berturut-turut, emoji muka cair telah dinamakan sebagai emoji “paling 2023”.

Akhirnya, Emojipedia memperkenalkan emoji terbaharu yang akan datang, yang akan tersedia pada September 2023, dan termasuk burung phoenix, limau nipis dan wajah tersenyum menggelengkan kepala dari sisi ke sisi dan atas dan bawah. — Studio ETX

Related Post

Leave a Comment