Anda tidak boleh memadamkan akaun Threads anda tanpa kehilangan Instagram anda juga — buat masa ini

Donna

KUALA LUMPUR, 9 Julai — Anda mungkin pernah mendengar tentang Threads sekarang; sebenarnya, ada kemungkinan besar anda sudah pun berada di platform media sosial baharu. Dilancarkan hanya awal minggu ini oleh Instagram, ia sudah mempunyai hampir seratus juta pengguna. Walau bagaimanapun, sebilangan besar orang yang mendaftar hanya untuk melihat perkara itu tetapi memutuskan untuk tidak kekal untuk jangka panjang dengan cepat mendapati bahawa anda tidak boleh memadamkan akaun Threads anda begitu sahaja.

Malah, ternyata untuk memadam akaun Threads anda, anda juga perlu memadamkan profil Instagram anda juga. Menurut Dasar Privasi Tambahan Threads, Threads ialah ‘perkhidmatan yang disediakan oleh Instagram dan merupakan sebahagian daripada platform Instagram. Oleh itu, pengguna Instagram boleh dengan mudah membuat profil Threads sebagai sebahagian daripada akaun Instagram mereka, tetapi kerana ia terikat dengan Instagram mereka, anda tidak akan dapat memadamkannya dengan sendirinya.

Tidak perlu dikatakan bahawa pengguna tidak berpuas hati dengan ini, melihatnya mungkin sebagai cara untuk mengunci pengguna ke dalam platform baharu tanpa pilihan. Meta walaupun akan melihat isu dengannya, dengan Ketua Instagram Adam Mosseri membalasnya di Threads, berkata:

“Saya telah mendapat beberapa soalan tentang memadam akaun anda. Untuk menjelaskannya, anda boleh menyahaktifkan akaun Threads anda, yang menyembunyikan profil dan kandungan Threads anda, anda boleh menetapkan profil anda kepada peribadi, dan anda boleh memadamkan siaran benang individu – semuanya tanpa memadamkan akaun Instagram anda.

“Threads dikuasakan oleh Instagram, jadi sekarang ini hanya satu akaun, tetapi kami sedang mencari cara untuk memadamkan akaun Threads anda secara berasingan.”

Malangnya, Mosseri belum mengesahkan bila mereka akan membenarkan pengguna memadamkan akaun Threads mereka secara berasingan, tetapi jika anda entah bagaimana tidak berminat dengan Threads, tidak lama lagi akan ada cara untuk menyingkirkannya tanpa perlu memadamkan Instagram anda juga. — SoyaCincau

Related Post

Leave a Comment