Alipay+ kini diterima di semua kedai 7-Eleven di Malaysia

Donna

 

Semua kedai 7-Eleven di seluruh Malaysia menyokong Alipay+. Ini akan membolehkan pengembara dengan eWallet yang serasi dengan Alipay+ seperti AlipayHK (Hong Kong), GCash (Filipina), Kakao Pay (Korea Selatan) dan TrueMoney (Thailand) untuk membuat transaksi tanpa tunai yang lancar di lebih 2,400 kedai 7-Eleven di Malaysia. Alipay, yang juga merupakan dompet mudah alih rakan kongsi Alipay+ telah disokong oleh pedagang Malaysia sejak 2016.

Penolong Pengurus Besar Perkhidmatan Dalam Kedai 7-Eleven Malaysia, Chan Chee Weng berkata, “7-Eleven Malaysia sangat teruja untuk meningkatkan pengalaman pengembara apabila pelancong pulang ke negara kita yang indah. Dengan meluaskan liputan Alipay+ ke semua kedai kami, kami menyediakan penyelesaian pembayaran digital yang lancar dan mudah untuk pelawat dari seluruh dunia. Sebagai kes penggunaan utama untuk pelancongan, kedai kami berfungsi sebagai destinasi sehenti untuk pengembara, menawarkan pelbagai jenis produk, makanan ringan dan barangan keperluan. Kami memahami kepentingan pengalaman dalam kedai yang lancar dan digital, dan melalui pengembangan ini, kami menyasarkan untuk menjadikan setiap lawatan ke 7-Eleven Malaysia pengalaman yang menyeronokkan dan tanpa kerumitan untuk pelanggan tempatan dan pelancong antarabangsa.”

Pembolehnya ialah Razer Merchant Services (RMS), penyelesaian perniagaan-ke-perniagaan Razer Fintech, yang merupakan rakan kongsi pemeroleh untuk memudahkan penyepaduan Alipay+ di semua kedai 7-Eleven di Malaysia. Ketua Pegawai Eksekutif Razer Fintech Lee Li Meng berkata, “Razer Merchant Services berusaha untuk memudahkan transformasi digital perniagaan Malaysia melalui perkongsian kami dengan Alipay+. Kerjasama kami mengeratkan hubungan rapat dengan 7-Eleven dan memperkasakan 7-Eleven untuk memanfaatkan peluang luas ekonomi digital dengan menawarkan pembayaran yang mudah untuk penduduk tempatan dan pelancong, meningkatkan pengalaman keseluruhan dan memacu pertumbuhan.”

Dengan perkembangan terkini, Alipay+ kini disepadukan ke dalam lebih 80,000 pusat hubungan pedagang di Malaysia yang meliputi destinasi pelancongan popular seperti Lembah Klang, Johor Bahru dan Pulau Pinang. Selain 7-Eleven, Alipay+ juga diterima di pelbagai runcit, F&B dan hospitaliti, termasuk jenama tempatan dan antarabangsa seperti Tealive, MyNews, Sephora, Watsons, Sports Direct dan kedai Bebas Cukai.

Bagi rakyat Malaysia yang melancong ke luar negara, Touch ‘n Go eWallet ialah eWallet Malaysia pertama yang diterima di tanah besar China melalui rangkaian Alipay+. Selain China dan Asia Tenggara, Alipay+ diterima di seluruh destinasi pelancongan utama termasuk Jepun, Korea Selatan, Singapura dan pelbagai destinasi di Eropah. Telah didedahkan baru-baru ini bahawa Touch ‘n Go eWallet kini disokong oleh 10 juta pedagang Alipay di China kerana kebanyakan pedagang boleh menerima kod QR Alipay+. Walau bagaimanapun, ia mungkin tidak berfungsi dengan pedagang Alipay lama. Pemindahan P2P tidak disokong kerana kod QR bukan pedagang tidak boleh disokong oleh eDompet asing kerana sekatan peraturan.

Related Post

Leave a Comment