Alcaraz mengatasi Muller walaupun prestasi penuh kesilapan

Donna

LONDON, 7 Julai — Pilihan utama Carlos Alcaraz mara ke pusingan ketiga di Wimbledon dengan kemenangan 6-4 7-6(2) 6-3 ke atas pemain ranking ke-84 Alexandre Muller hari ini, mempamerkan persembahan yang menghiburkan jika terdapat kesilapan. orang ramai yang menghargai Centre Court.

Pemain Perancis, Muller, 26, yang menghabiskan sebahagian besar karier profesionalnya di litar pencabar peringkat kedua, mengambil kesempatan ke atas lawannya yang berusia 20 tahun itu menghasilkan jumlah kesilapan tanpa paksaan yang tidak biasa, kesemuanya 41.

Tetapi permainan serba-serbi pemain muda Sepanyol yang tersenyum itu, gabungan kuasa dan tenis sentuhan yang indah, terlalu kuat untuk Muller yang menduduki ranking ke-84.

Selepas mematahkan servis dalam permainan ketujuh, Alcaraz memenangi set pertama pada mata set keempatnya dengan servis yang besar.

Dia mendahului 6-0 pada tiebreak set kedua sebelum melepaskan beberapa mata kemudian menang dengannya dengan separuh voli yang gemilang.

Alcaraz, yang berjaya mara ke pusingan keempat di Wimbledon tahun lepas, menghasilkan pukulan hantaran yang membakar untuk mematahkan servis dalam permainan kesembilan set akhir dan menamatkan perlawanan dengan servisnya sendiri dengan pukulan depan. — Reuters

Related Post

Leave a Comment