Alami pengalaman Jepun asli dengan penginapan eksklusif yang tidak memerlukan sebarang bayaran

Donna

NEW YORK, 23 Jun — Ini adalah pengalaman yang luar biasa, sekurang-kurangnya, Airbnb telah memutuskan untuk menawarkan kepada pengembara yang mencari percutian yang sahih. Musim panas ini, gergasi penginapan itu menawarkan tetamu peluang untuk bermalam di sebuah perkampungan Jepun yang asli, di mana pelancong biasanya tidak boleh bermalam. Lebih-lebih lagi, penginapan tidak akan dikenakan sebarang bayaran.

Dari gedung opera Palais Garnier di Paris, ke Louvre, Barbie’s Dreamhouse atau rumah “Home Alone”, selama beberapa tahun, Airbnb telah menghubungi pengembara untuk mencari pengalaman luar biasa dengan mencadangkan pilihan penginapan yang luar biasa, jika bukan ikonik. Malah, platform tempahan tidak lagi hanya menyenaraikan sewaan percutian. Ia kini menawarkan pengalaman yang luar biasa, dengan pilihan penginapan yang mempunyai bahagian mereka sendiri di tapak. Ini termasuk kabin, istana, gua, bangsal, kontena perkapalan dan banyak lagi! Gergasi Amerika itu telah menjadikan strategi pemasaran baharunya yang luar biasa. Dengan memberi tumpuan kepada pengalaman dan bukannya penyewaan mudah, platform ini telah memperkukuh tawaran tempatan dan alternatifnya pada masa pelancongan besar-besaran semakin dikritik kerana kesannya yang berbahaya terhadap alam sekitar.

Penemuan terbaharu tapak menandai semua kotak, menjanjikan perjalanan yang tidak dapat dicapai untuk jumlah sederhana sifar dolar! Kali ini, destinasinya ialah Jepun, dan Prefektur Toyama, sekitar 350 km dari Tokyo. Airbnb memberi peluang kepada pengembara untuk tinggal di Suganuma, sebuah perkampungan asli di mana, sehingga kini, adalah mustahil bagi pengembara untuk bermalam. Destinasi itu biasanya dikembalikan kepada penduduknya apabila pengunjung keluar pada penghujung hari. Dan dengan hanya sembilan buah rumah, tidak ramai penduduk yang dapat menikmati ketenangan tapak asli yang terletak di pergunungan tinggi Jepun ini, dan disejukkan oleh Sungai Sho. Dalam pemandu pelancong, Suganuma digambarkan sebagai tempat yang tersembunyi, kerana tiada penginapan pelancong yang ditawarkan sama sekali.

Selama lima generasi, keluarga Nakashima telah memiliki salah satu daripada bangunan beratap jerami ini di Gassho-zukuri gaya bangunan. Pendekatan seni bina ini direka bentuk untuk menahan ujian masa, dan lebih-lebih lagi, unsur-unsur, kerana musim sejuk boleh menjadi keras dan terutamanya bersalji di bahagian dunia ini. Dan di rumah Nakashima inilah Airbnb menawarkan peluang kepada tetamu untuk menikmati pengalaman yang benar-benar unik dan abadi.

Harapan harus mendaftar sebelum 30 Jun di laman web penginapan. Penginapan dua malam itu juga termasuk hidangan tempatan yang disediakan khas dan bengkel mengenai teknik pembinaan tempatan, seperti rumbia. — Studio ETX

Tags

Related Post

Leave a Comment