Acer Aspire Vero 14: Komputer riba mesra alam mendapat pemproses Intel terkini, bermula pada RM2,599

Donna

KUALA LUMPUR, 21 Jun — Barisan Acer Aspire Vero sentiasa menjadi salah satu peranti syarikat yang lebih menarik, menawarkan komputer riba berorientasikan nilai dengan putaran mesra alam padanya.

Kemasukan terbarunya dalam barisan, Aspire Vero 14, baru sahaja mendarat di Malaysia, dengan perkakasan yang dipertingkatkan dan lebih banyak lagi bahan kitar semula digunakan.

Harga dan ketersediaan Acer Aspire Vero 14 Malaysia

Acer Aspire Vero 14 kini boleh didapati untuk pembelian daripada eStore Acer Malaysia serta kedai rasmi mereka di Lazada dan Shopee. Berikut ialah kosnya:

Acer Aspire Vero 14, Intel Core i3-1315U, 8GB RAM, 512GB SSD – RM2,599

Acer Aspire Vero 14, Intel Core i5-1335U, 8GB RAM, 512GB SSD – RM3,099

Acer Aspire Vero 14, Intel Core i7-1355U, 16GB RAM, 512GB SSD – RM3,899

Selaras dengan cita-cita mesra alam barisan Vero, jika anda merancang untuk mendapatkan salah satu komputer riba Aspire Vero 14 baharu untuk diri sendiri, Acer Malaysia mengadakan kempen ‘Trade in and Go Green’ di mana dari sekarang hingga akhir September 2023, pelanggan boleh menukar peranti lama mereka dengan diskaun sehingga RM500 untuk pembelian Aspire Vero 14. Walau bagaimanapun, ini tidak meliputi telefon pintar, hanya tablet, komputer riba, desktop dan AIO.

Spesifikasi Acer Aspire Vero 14

Sama seperti dua komputer riba Aspire Vero yang terakhir, Aspire Vero 14 baharu menampilkan plastik kitar semula (PCR) pasca pengguna dalam casisnya. Walau bagaimanapun, tidak seperti pendahulunya, komputer riba baharu ini mempunyai lebih banyak plastik PCR yang digunakan dalam badannya, dengan 40% daripada casisnya diperbuat daripada PCR berbanding pendahulunya. Menurut Acer, ini membawa kepada pengurangan 30% dalam pelepasan karbon dioksida semasa proses pengeluaran casis, dan walaupun mempunyai lebih banyak bahan kitar semula di dalamnya, mereka mendakwa bahawa Aspire Vero 14 masih akan dapat menahan haus dan lusuh setiap hari.

Bagi perkakasan sebenar di bawah hud, anda akan menemui pemproses Intel Core Generasi ke-13 terkini dengan sehingga Intel Core i7-1355U tersedia; sila ambil perhatian bahawa hanya model Core i5 dan Core i7 yang mempunyai grafik bersepadu Intel Iris Xe dengan Core i3 menggunakan Intel UHD sebaliknya. Ini disertakan dengan sehingga 16GB RAM LPDDR4X dan SSD 512GB yang menjalankan Windows 11 di luar kotak. Anda juga akan melihat paparan 14-inci, FHD IPS dengan kecerahan puncak 300nits dan liputan penuh gamut warna sRGB.

Untuk I/O anda akan menemui port HDMI 2.1, dua port USB-A 3.2 Gen 1, port USB-C Thunderbolt 4 dan bicu fon kepala 3.5mm. Terdapat juga kamera web HD 720p dan pembaca cap jari untuk Windows Hello, manakala untuk sambungan wayarles, Aspire Vero 14 menyokong sambungan WiFi 6 dan Bluetooth 5.1. Memastikan lampu menyala sementara itu ialah bateri 50Wh yang sepatutnya bertahan sehingga 10.5 jam, menjadikan jumlah berat Aspire Vero 14 kepada 1.5kg. Mungkin juga perlu diperhatikan bahawa Acer telah menggunakan skru standard dengan Aspire Vero 14 untuk memudahkan pembaikan dan kitar semula produk.

Selain itu, anda akan temui pelbagai jenis ciri biasa yang unik untuk barisan Vero, seperti pad jejak yang diperbuat daripada plastik terikat lautan kitar semula, casis tanpa cat (kali ini dalam Marianna Blue) serta pengurusan VeroSense apl yang membolehkan anda mengubah suai tetapan prestasi untuk menggunakan kurang kuasa secara tidak perlu dan memanjangkan hayat bateri. Terdapat juga kekunci R dan E terbalik yang sentiasa ada pada komputer riba Aspire Vero. Pembungkusan untuk Aspire Vero 14 juga diperbuat daripada kertas kitar semula dan kadbod, dan juga boleh digunakan semula untuk menjadi tempat duduk komputer riba yang ergonomik. – SoyaCincau

Related Post

Leave a Comment