5 Perbezaan Antara Happy Call Tulen dan Palsu

Shafana aznii

Peralatan memasak adalah salah satu perkara penting dalam rumah. Dengan mempunyai peralatan memasak, ia akan memudahkan penghuni rumah untuk membuat hidangan. Salah satu produk peralatan memasak ialah Happy Call. Alat memasak ini menjadi idaman ramai ibu kerana kualitinya yang baik. Dalam artikel ini kita akan membincangkan perbezaan antara Happy Call sebenar dan palsu supaya pengguna tidak tertipu.

Perbezaan Antara Happy Call Tulen dan Palsu

5 Perbezaan Antara Happy Call Tulen dan Palsu!

Happy Call ini mempunyai banyak fungsi. Bukan sahaja untuk menggoreng atau menumis masakan. Tetapi ia juga boleh digunakan untuk membakar dan sebagainya. Alat memasak ini sering digunakan dalam rumah tangga, jadi individu yang tidak bertanggungjawab sering membuat Happy Call palsu. Berikut ialah cara membezakan antara Happy Call sebenar dan palsu:

1. Happy Call Gembira Berat

Happy Call asal agak berat, mencecah 5 kg. Berat ini disebabkan oleh beberapa bahan komponen seperti tidak melekat. Apabila anda memasak, anda memerlukan kekuatan yang kuat untuk mengangkat peralatan memasak ini. Ini sangat berbeza dengan produk Happy Call palsu. Happy Call palsu mempunyai berat kurang daripada 3 kg.

2. Reka bentuk

Semasa membeli Happy Call, pastikan anda melihat reka bentuk terlebih dahulu. Pada pemegang kuali anda akan melihat paten. Sudah pasti produk Happy Call palsu tidak mempunyai reka bentuk ini. Itulah perbezaan kedua antara Happy Call sebenar dan palsu yang mesti diketahui oleh bakal pengguna supaya mereka tidak menyesal di kemudian hari.

3. Salutan Titanium

Kehadiran lapisan titanium adalah perbezaan ketiga antara Happy Call tulen dan palsu. Apabila menggoreng makanan yang mengandungi gula, contohnya pisang, kuali akan mudah melekat. Ini kerana kandungan gula dalam makanan akan cair dan keluar. Walau bagaimanapun, ini tidak terpakai kepada produk Happy Call yang asal.

Ini telah membuktikan bahawa salutan titanium pada Happy Call adalah sangat baik. Anti-calar pada Happy Call asal juga sangat meyakinkan dan tidak diragui. Tidak seperti produk Happy Call palsu, biasanya tiada salutan titanium. Kalau ada pun, pastinya sedikit sahaja. Itulah sebabnya anda perlu berhati-hati apabila membezakan yang tulen daripada palsu.

4. Hasil Masakan

Perbezaan keempat yang cukup ketara ialah hasil masakan. Bila masak sayur guna happy call asal sayur akan masak tapi masih nampak segar. Apabila anda memasak daging, teksturnya akan menjadi lembut dan sudah tentu dimasak dengan mendalam dan sekata. Selain itu, makanan tidak akan hangus.

Ini sudah tentu berbeza dengan Happy Call palsu. Apabila memasak daging, satu-satunya bahagian yang dimasak biasanya bahagian luar. Malah, tidak jarang daging luar dibakar. Apabila dibuka, bahagian dalam masih kemerah-merahan dan mentah. Ini kerana Happy Call palsu yang tidak melekit adalah tidak baik. Makanan yang terhasil tidak menepati jangkaan.

5. Warna

Perbezaan terakhir antara Happy Call sebenar dan palsu boleh dilihat dalam warna. Sebelum 2017, produk happy call ini berwarna merah. Bagaimanapun, selepas 2017, produk Happy Call berwarna merah tidak lagi diedarkan. Pada masa ini, produk Happy Call telah bertukar warna kepada coklat.

Itu adalah 5 perbezaan antara Happy Call asli dan palsu yang boleh dijadikan rujukan ibu dan pengguna lain. Selain ikut cara di atas, jangan lupa periksa pemegangnya. Di bahagian itu terdapat pelekat yang berguna untuk melekatkan bahagian atas dan bawah. Happy Call yang asal menggunakan magnet berkualiti baik supaya kedua-dua pemegang tidak mudah tercabut.

Tags

Related Post

Leave a Comment