Mencari kegembiraan dalam kegemaran zaman kanak-kanak: sandwic ‘Bak kwa’ dari trak makanan PJ Taman Mayang

Donna

PETALING JAYA, 5 Julai — Kegemaran zaman kanak-kanak saya ialah bak kwa sandwic.

Saya sering bergaul bak kwa dengan Tahun Baru Cina kerana ia akan muncul di atas dulang makanan yang disediakan untuk kami atau tetamu untuk memanjakan diri.

Kemudian saya menemui cara licik untuk memakannya sepanjang tahun, kerana saya boleh membuangnya di antara dua keping roti dan menjadikannya snek sandwic.

Sungguh pelik bagaimana sandwic yang membosankan anda boleh diubah dengan bom rasa manis dan berperisa itu.

Kami cuba untuk menjadikannya lebih sihat dengan hirisan timun dan tomato, tetapi siapa yang kami main-main sejak itu bak kwa padat dengan banyak kalori.

Percayalah, anda tidak mahu makan versi yang sihat bak kwa kerana rasanya tidak sedap langsung.

Biasanya saya mendapat saya bak kwa pembaikan sandwic dari gerai makanan pada siang hari jadi saya sangat gembira untuk mencari trak makanan yang menyediakan ini pada waktu malam.

Seorang kawan pernah menyebut kewujudannya sejak dahulu lagi tetapi memandangkan saya tidak tinggal berdekatan, saya hanya sempat mencubanya pada suatu malam ketika berada di kawasan berhampiran.

Anda juga boleh mengambil 'bak kwa' dan serunding daging dari trak makanan

Anda juga boleh mengambil ‘bak kwa’ dan serunding daging dari trak makanan

Terletak di luar Restoran Canton Poh Kei Kopitiam yang sibuk, anda boleh membeli hidangan gembira ini pada harga RM4 dan menikmatinya semasa dalam perjalanan.

Trak makanan juga menjual bak kwa (daging babi atau ayam) dan serunding daging secara berasingan.

Anda tidak dapat melihat mereka memanggang roti, kerana stesen memasak tinggi tetapi anda boleh menghidunya dari tempat anda berdiri.

Sama ada minta sandwic anda dimeterai dalam beg plastik atau diletakkan di dalam beg plastik yang diikat hanya dengan tali rafia.

Yang pertama adalah cara untuk mengawet sandwic untuk hari berikutnya kerana saya melihat seorang pelanggan membeli empat sandwic. Saya rasa ia akan menjadi sarapan pagi atau snek sekolah.

Cari trak makanan yang dibuka dari jam 6 petang di hadapan Restoran Canton Poh Kei Kopitiam dan betul-betul di sebelah Lebuhraya Damansara Puchong

Cari trak makanan yang dibuka dari jam 6 petang di hadapan Restoran Canton Poh Kei Kopitiam dan betul-betul di sebelah Lebuhraya Damansara Puchong

Apa yang saya suka tentang sandwic ini ialah bagaimana ia tidak dipenuhi dengan sos tomato atau mayonis. Hanya ada sapuan sos yang mereka tabur dengan serunding babi.

Anda mendapat rangup dari timun yang dihiris, rasa manis yang manis dari bak kwa dan hanya sedikit serunding babi, digandingkan dengan roti lembut yang telah dibakar.

Ia hanya makan malam ringan yang saya inginkan untuk malam itu. Tiada apa-apa yang mewah tetapi oh sangat memuaskan!

Trak Makanan Roti Daging Kering Arang diletakkan di luar Restoran Canton Poh Kei Kopitiam, 4, Jalan SS25/23, Taman Mayang, Petaling Jaya. Dibuka setiap hari: 6 petang hingga 10.30 malam. Tel:012-2191093.

* Ikuti kami di Instagram @eatdrinkmm untuk lebih banyak permata makanan.

Tags

Related Post

Leave a Comment