Di Nasi Ayam Sungai Buloh, temui nasi ayam rebus yang hebat dan taugeh yang mengancam untuk memburukkannya

Donna

SHAH ALAM, 20 Jun — Penggemar taugeh, yang ini untuk anda.

Pertunjukan hebat dengan petunjuk yang hebat memerlukan pelakon sokongan yang kuat untuk ditingkatkan ke peringkat seterusnya, dan mana-mana nasi ayam yang bernilai garamnya boleh diukur dengan kualiti tauge, atau taugehwalaupun dalam peranan sandarannya.

Saya pernah makan dan menutup nasi ayam sebelum ini di mana tauge sama ada tidak patut disebut atau hilang sama sekali, yang mungkin tidak membuat atau memecahkan pengalaman, tetapi masih ketara menjejaskannya.

Tetapi, seperti filem laris musim panas yang bagus, Nasi Ayam Sungai Buloh ialah pentas di mana ensembel ayam rebus, taugeh dan nasi digabungkan dalam harmoni yang sempurna.

Sama seperti tempat nasi ayam terakhir yang saya tutup, tempat ini hanya ayam rebus Hainan — tiada ayam panggang, char siu atau daging babi panggang.

Saya mendapati ini menggalakkan kerana tiada apa yang membuatkan saya lebih teruja daripada tempat, terutamanya tempat seperti ini, yang memaparkan keyakinan tertinggi dalam keistimewaannya yang tunggal dan menawarkan sedikit lagi dari segi alternatif.

Cari tanda merah terang di hujung blok.

Cari tanda merah terang di hujung blok.

Anda tidak akan menemui apa-apa selain ayam rebus di sini, tetapi sial jika ia tidak baik.

Anda tidak akan menemui apa-apa selain ayam rebus di sini, tetapi sial jika ia tidak baik.

Ia datang dengan kulit pucat, bersandar lebih dekat kepada putih dan berpakaian dalam koktel kicap, minyak bijan dan lemak ayam yang sama ringan.

Ia mempunyai semua tanda-tanda ayam rebus yang hebat: kulit licin tanpa cela, daging lembut dan rasa ayam yang sangat tulen sehingga harus dibotolkan dan dijual.

Makanan yang sempurna di sini: nasi, seketul ayam dan secebis sos cili.Masukkan sesudu nasi berperisa halia dan titisan ayam ke dalam adunan, dibumbui dengan sos cili dan anda pasti mendapat kemenangan.

Walau bagaimanapun, tidak seperti tempat terakhir, yang disebutkan di atas taugeh ditawarkan di sini, dan merupakan Pippen ke Jordan ayam.

Pendek, gemuk dan rangup, ia adalah ideal platonik taugeh harus bercita-cita untuk menjadi. Saya bukan seorang untuk berdakwahtetapi jika ada plat untuk menang taugeh pembenci, ini adalah satu.

Dan Oscar untuk pelakon pembantu terbaik diberikan kepada: 'taugeh'.

Dan Oscar untuk pelakon pembantu terbaik diberikan kepada: ‘taugeh’.

Setiap sudu dipertingkatkan dengan bawang goreng rangup yang berfungsi seiring dengan ketulan setiap pucuk yang memuaskan, ia benar-benar karya agung dalam memainkan peranan sokongan kepada kepingan ayam yang licin dan licin.

Di sini, saya berani mengatakan tauge menjadikan tempat ini berdiri tegak, dan mengangkatnya menjadi wilayah destinasi makan.

Tempat ini menjadi sibuk lebih dekat dengan waktu makan tengah hari;  ini diambil pada lewat pagi.

Tempat ini menjadi sibuk lebih dekat dengan waktu makan tengah hari; ini diambil pada lewat pagi.

Bil untuk ayam utuh, nasi dan taugeh untuk tiga orang mencecah RM77.50, dengan keseluruhan ayam merangkumi sebahagian besarnya RM60.

Tempat letak kereta di sini boleh menjadi cabaran semasa waktu puncak, jadi tiba sebelum atau selepas makan tengah hari untuk peluang yang lebih baik.

Nasi Ayam Sungai Buloh

29, Jalan Public, Kampung Baru Sungai Buloh, Shah Alam, Selangor

Buka setiap hari, 9am-8pm

Tel: 017-320 7013

* Ikuti kami di Instagram @eatdrinkmm untuk lebih banyak permata makanan.

Tags

Related Post

Leave a Comment