Motorsikal Gaya Retro Hunter 350 Royal Enfield Menawarkan Nilai Yang Bagus

Donna

Hunter 350 dari Royal Enfield adalah motorsikal bergaya retro yang terinspirasi daripada motorsikal klasik Royal Enfield era 1960-an dan 1970-an.

Ia mempunyai reka bentuk mudah, tidak rumit dengan lampu bulat, tangki minyak berbentuk air mata, pelek berkilat, dan tempat duduk satu bahagian.

Roda aloi 17 inci memberi lagi ciri kepada motorsikal ini.

Hunter 350 dijual dalam enam pilihan warna termasuk Rebel Blue, Rebel Red, Rebel Black , Dapper Ash, Dapper White dan Dapper Grey.

Panel meter Hunter 350 menggabungkan unsur analog dan digital.

Panel meter yang mudah dibaca dengan angka dan huruf yang besar untuk dibaca ketika menunggang. Ia dilengkapi pengecas USB yang sangat berguna.

Hunter 350 mempunyai beroda pendek dan ceruk yang lebih curam berbanding Classic atau Meteor, memberikan kebolehan pemanduan yang lebih tajam. Beratnya cuma 181kg membuatkan ia lincah.

Enjin 349cc single-cylinder sama seperti motorsikal J-series Royal Enfield. Ia menghasilkan 20.2hp dan 27Nm tork, mencukupi untuk laju santai di bandar atau lebuh raya.

Enjinnya lancar dan berupaya menyesuaikan diri dengan kerangka. Hunter 350 selesa di lebuh raya dengan laju sehingga 128km/j.

Walaupun Hunter 350 paling sesuai di lebuh raya, ingatkan ia hanya 350cc dan kenderaan 500cc ke atas perlu menunggu ia. Namun begitu ia lincah di bandar. Roda pendek dan ceruk tajam memudahkan ia melakukan belokan tajam.

Hunter 350 menyeronokkan untuk dipandu di jalan belokan tetapi pengekuran kaku tidak sesuai untuk laju tetapi sesuai untuk memandu santai.

Brek dua piston membrek cakera 300mm di hadapan dan brek satu piston dengan cakera 270mm di belakang dengan ABS dua saluran.

Tempat duduk berlumuran dengan baik dan kedudukan berdiri santai memberikan keselesaan untuk memandu jauh dan dekat. Pengekuran disesuaikan untuk memandu bandar dengan menyerap kecacatan jalanan.

Secara keseluruhannya, Hunter 350 pilihan yang baik untuk mereka yang mencari motorsikal bergaya klasik, murah dan menyeronokkan untuk dipandu. Ia sesuai untuk perjalanan ke tempat kerja, perjalanan hujung minggu atau berkeliling bandar.

SPESIFIKASI

Royal Enfield Hunter 350

  • Enjin: 349cc, enjin single silinder, 4-lejang
  • Kuasa maximum: 22.2hp pada 6,100rpm
  • Tork maximum : 27Nm pada 4,000rpm
  • Transmisi : Lima kelajuan
  • Suspension: Di hadapan teleskopik, teraf lengan besar 41mm, perjalanan 130mm; belakang bertersut twin syok telah sesuaikan preload, perjalanan 102mm
  • Brek: Di hadapan cakera 300mm dengan calliper berkembar piston-berapung, ABS saluran ganda; dibelakang cakera 270mm, calliper berkembar piston berapung, ABS saluran ganda
  • Kapasiti bahan api: 13 liter
  • Berat basah: 181kg

Harga: RM22,200.00 (tanpa pendaftaran, cukai jalan dan insurans)

Motorsikal gaya retro Hunter 350 dari Royal Enfield menawarkan nilai yang hebat untuk harganya. Rekabentuk klasik bergaya retro bersama enjin yang lancar serta kefleksibelan di bandar dan jalan raya memadai membuatkan ia sesuai sebagai pilihan yang praktikal untuk komuter atau untuk hujung minggu bersantai. Walaupun pengekuran dan brek terhad, ia masih berupaya menangani kebanyakan jalan raya santai dan jalan bergelung. Ia juga selesa dipandu dan dilengkapi dengan ciri-ciri berguna seperti panel meter digital/analog serta pengecas USB. Justeru, ia memberi banyak nilai untuk harganya

Related Post

Leave a Comment