Empat laluan di Ipoh ditutup sempena raptai dan sambutan Hari Pahlawan

Donna

Ihsan gambar: Polis Daerah Ipoh FB
Ihsan gambar: Polis Daerah Ipoh FB

IPOH: Empat laluan di sekitar bandar raya Ipoh akan ditutup dan dilencongkan secara berperingkat pada 29 hingga 31 Julai bagi memberi laluan kepada raptai dan program sambutan Hari Pahlawan Peringkat Negeri Perak 2023 di Dataran Bangunan Perak Darul Ridzuan.

Ketua Polis Daerah Ipoh ACP Yahaya Hassan berkata penutupan dan lencongan jalan secara berperingkat dilakukan mengikut keperluan semasa sepanjang sesi raptai program pada 29 dan 30 Julai.

Sementara penutupan dan lencongan jalan pada 31 Julai pula, akan bermula pada 7 pagi sehingga selesai program berkenaan.

“Penutupan melibatkan Jalan Kuala Kangsar (susur Jalan Raja Muda Aziz), Jalan Panglima Bukit Gantang Wahab (JKR Perak), susur Jalan Kuala Kangsar (BPR lama) serta Jalan St. John,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Justeru, beliau menasihatkan pengguna jalan raya merancang perjalanan dan memilih laluan alternatif bagi mengelakkan daripada terperangkap dalam kesesakan lalu lintas semasa penutupan dan lencongan jalan dilaksanakan. –Bernama

Tags

Related Post

Leave a Comment